Rantalainen laajensi Pohjois-Suomeen ostamalla oululaisen Tilitoimisto Karppisen

Julkaistu: 28.8.2023

Rantalainen-konserniin kuuluva Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut oululaisen Tilitoimisto A. Karppinen Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat Anne Karppinen-Salonpää ja Kari Salonpää perheineen. Myyjistä tulee samalla Rantalaisen vähemmistöomistajia merkittävällä pääomasijoituksella yhtiöön.

Tilitoimisto Karppinen on ollut 5,5 miljoonaan liikevaihdollaan ja noin 1 300 asiakkaallaan yksi Pohjois-Suomen suurimmista perheomisteisista tilitoimistoista. Yritys työllistää noin 75 henkeä, jotka siirtyvät Rantalaisen palvelukseen. Kuuden Oulun seudulla sijaitsevan toimipaikan lisäksi yrityksellä on toimisto myös Kemissä. Tilitoimisto Karppinen jatkaa toistaiseksi liiketoimintaa omalla brändillään.

Yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta sanoo, että kauppa avaa Rantalaiselle sen kauan havitteleman jalansijan Pohjois-Suomessa.

”Olemme jo pitkään tavoitelleet isoa hyvämaineista kumppania kasvun ankkuriyhtiöksi Pohjois-Suomeen. Tilitoimisto Karppinen on paikallisesti suuri ja arvostettu toimija, jolla on osaava henkilökunta.”

Toimitusjohtaja Anne Karppinen-Salonpää sanoo, että myyntipäätöksen kypsyttely vaati useamman vuoden. Ratkaisu lähteä mukaan kansainvälistyvään tilitoimistoketjuun tehtiin yhdessä lasten kanssa, jotka ovat kaikki työskennelleet puolisoineen perheyrityksessä ja ovat kiinnostuneista taloushallintoalasta.

”Yrityksemme koko pienten ketterien ja suurten valtakunnallisten tilitoimistoyritysten välissä toivat omat haasteensa muun muassa järjestelmätoimittajien kanssa ja työvoiman saannissa. Uskomme, että osana isoa kehittyvää ja kasvuhakuista organisaatiota, nämä ongelmat helpottavat jossain määrin.”

Taloushallintoalalle kasvaneena Rantalaisen vähemmistöomistajuus tuntui Anne Karppinen–Salonpäästä luonnolliselta jatkumolta uralle. Hän tuli vuonna 1986 miehensä kanssa töihin äitinsä kahdeksan vuotta aiemmin perustamaan tilitoimistoon ja yrityksen vetovastuu siirtyi heille vuonna 1997.

”Rantalainen jakaa kanssamme samanlaiset arvot, kuten henkilöstön ja asiakkaiden arvostaminen ja kunnioittaminen”, hän sanoo.

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Anne Karppinen-Salonpää, toimitusjohtaja, Tilitoimisto A. Karppinen Oy, puh. 0400 687 900 ja anne.karppinen-salonpaa@tilitkarppinen.fi

Rantalainen on Suomen suurin tilitoimisto, joka työllistää yli 1 300 talous- ja palkkahallinnon ammattilaista. Yhtiö tarjoaa paikallisesti kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille ja muille organisaatioille. Rantalaisen asiakkaina on noin 22 000 yritystä ja yhteisöä. Yhtiöllä on yhteensä yli 60 toimipistettä Suomessa ja Ruotsissa, ja sen liikevaihto on yli 110 miljoonaa euroa. Yhtiö on perustettu vuonna 1972. Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group, jonka omistavat pohjoismaisen pääomasijoitusyhtiö Norvestorin hallinnoimat rahastot yhdessä konsernijohdon ja muiden avainhenkilöiden sekä ruotsalaisen Ceder Capitalin kanssa. Lue lisää rantalainen.fi

Norvestor on johtava pohjoismainen pääomasijoittaja, joka keskittyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Pohjoismaissa. Se tekee sijoituksia kasvuyrityksiin, joilla on mahdollisuus saavuttaa johtava asema Pohjoismaissa tai kansainvälisesti joko orgaanisella kasvulla, yritysostoilla tai kansainvälistymisellä. Yrityksen toimistot sijaitsevat Oslossa, Tukholmassa, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Luxemburgissa. Norvestorin tiimi on työskennellyt yhdessä vuodesta 1991, mikä tekee siitä yhden kokeneimmista sijoittajista Pohjoismaissa. Se on toteuttanut 84 investointia, yli 400 lisäyritysostoa ja irtautunut 59 yrityksen omistuksesta mukaan lukien 16 pörssilistautumista. Lue lisää norvestor.com

Ajankohtaista

Kaupparekisterilaki muuttuu

Kaupparekisterilaki uudistuu 1.6.2023. Osa lakimuutoksista astuu voimaan heti, osittain lakia sovelletaan vasta vuosista 2025 ja 2026 alkaen. Tarkempaa tietoa asiasta PRH:n sivuilta.

25.5.2023

Toimipisteet suljettuna 15.11.2023

Kouluttaudumme keskiviikkona 15.11. koko henkilöstömme voimin, jonka johdosta kaikki toimipisteemme ovat suljettuna.

13.11.2023

Oletko sinä meidän uusi kirjanpitäjä?

Meillä on tarjolla työtä ammattitaitoiselle kirjanpidon osaajalle kasvavassa joukossamme. Asiakasvastuullisena tilitoimistokirjanpitäjänä työnkuvaasi kuuluvat mm. kirjanpidot, tilinpäätökset, veroasiat yms. kirjanpitoprosessiin liittyvät tehtävät. Käytettävissäsi on tiimin ja koko organisaation tuki. Mitä tarjoamme Monipuolisen ja vastuullisen työn, jossa voit kehittää osaamistasi ja haastaa itseäsi. Osaavan tiimin tuen ja mukavan työilmapiirin. Modernit työkalut ja työskentelytavat. Monipuoleiset henkilöstöedut. Vapauden valita […]

4.8.2023

Työmatkakustannusten korvaukset verotuksessa

Verohallinto on julkaissut päivitetyn ohjeen ”Työmatkakustannusten korvaukset verotuksessa”. Ohje sisältää useita päivityksiä työmatkakustannuksiin sekä niiden korvaamiseen liittyen ja se on luettavissa kokonaisuudessaan Verohallinnon sivuilta.

30.5.2023

Tulorekisteri-ilmoitusten korjaaminen

Verohallinto ohjeistaa työnantajia korjaamaan v. 2022 tulorekisteri-ilmoitusten virheet mahdollisimman pian. 15.3.2023 mennessä tehdyt korjaukset ehtivät työntekijöiden esitäytetyille veroilmoituksille. Lisätietoja ilmoitusten korjaamisesta Verohallinnon sivuilta.

20.2.2023

Vuonna 2023 voimaan tulevia lakimuutoksia

Suomen Yrittäjät on listannut sivuillaan vuoden 2023 alussa voimaan tulevia lakimuutoksia, jotka koskevat yrittäjiä ja yrityksiä. Muutokset liittyvät muun muassa yrittäjän eläkelakiin, ale-hintoihin sekä ilmoittajansuoja- eli whistleblowing-lakiin. Listaus löytyy kokonaisuudessaan Suomen Yrittäjien sivuilta.

28.12.2022

Määräaikaiset alv-muutokset

Sähkön ja kotimaan henkilökuljetusten arvonlisäveroa alennetaan väliaikaisesti. Sähkön myynnin arvonlisäverokanta alennetaan 24 prosentista 10 prosenttiin aikavälillä 1.12.2022 – 30.4.2023. Kotimaan henkilökuljetusten arvonlisävero puolestaan muuttuu nykyisestä 10 prosentista nollaverokannan alaiseksi ajalla 1.1. – 30.4.2023. Tarkempia tietoja sähkön myynnin ja henkilökuljetusten arvonlisäverosta Verohallinnon sivuilta.

30.11.2022

OmaVeroon uusia ominaisuuksia

OmaVero-palveluun on tuotu uusia toimintoja ja olemassa olevia on päivitetty. Lisätietoja uusista ominaisuuksista Verohallinnon sivuilta.

21.11.2022

Työkoneiden polttoainetuki

Hallitus esittää tukea työkoneissa käytettävälle polttoöljylle. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1.11.2022 ja tukikausi olisi 1.2. – 30.4.2022. Eduskunta on jo aiemmin hyväksynyt lain määräaikaisesta polttoainetuesta kuljetusyrityksille. Lisätietoa Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

6.10.2022

Löydät meidät myös Kemistä

Palvelemme nyt myös Kemissä osoitteessa Kauppakatu 17 B 27. Kemin seudulla asiakkaitamme palvelevat Miia, Anu H. ja Anu S. Tervetuloa asiakkaaksemme myös Kemiin!

2.8.2022

Vanhempainvapaauudistus voimaan 1.8.2022

Uudistuksen myötä vanhempainvapaapäivien määrä kasvaa ja niiden käytön joustavuus lisääntyy. Uudistuksen tavoitteena on lisätä miesten ja naisten tasa-arvoa työelämässä sekä huomioida nykyistä paremmin erilaiset perhemuodot. Lisätietoa uudistuksesta Taloushallintoliiton sivuilta.

28.7.2022