Palvelumme

Verotus

Arvonlisäverot

Tavaroiden ja palvelujen myynti on muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta arvonlisäverollista. Arvonlisäverotukseen liittyy myös joitain erikoistilanteita, kuten käännetty arvonlisäverovelvollisuus, kansainväliseen kauppaan liittyvä arvonlisäveron käsittely sekä marginaaliverotus. Me autamme sinua kaikissa arvonlisäveroon liittyvissä kysymyksissä ja toimitamme kaikki tarvittavat ilmoitukset puolestasi Verohallinnolle.

Verosuunnittelu

Verosuunnittelu on osa peruspalveluamme. Tavanomainen verosuunnittelu sisältää verotusriskien tunnistamisen ja hallinnan, verotuksen ennakoinnin, ennakkoverojen riittävyyden tarkastelun, jälkiverojen laskennan ja verotuksen tarkastamisen sekä mahdolliset oikaisutoimenpiteet. Olemme tarvittaessa apunasi myös ennakkoratkaisujen hakemisessa.

Vero- ja muut ilmoitukset

Laadimme kaikki yrityksen veroilmoitukset. Näin sinun ei tarvitse huolehtia verotuksen koukeroista ja muuttuvista lakipykälistä. Yrityksellä on velvollisuus toimittaa myös muita ilmoituksia eri tahoille. Näitä ovat esimerkiksi:

  • yhteisömyynti-ilmoitukset
  • rakentamispalveluilmoitukset
  • osinkojen vuosi-ilmoitukset
  • osinkojen ennakonpidätysilmoitukset
  • osakaslainailmoitukset

Yritys voi hoitaa ilmoitukset itse, mutta niiden tekeminen ja lähettäminen onnistuu myös meidän kauttamme. Säästää aikaa ja antaa mielenrauhaa tietää, että kaikki vaadittavat dokumentit lähtevät varmasti oikea-aikaisesti ja oikein täytettynä eteenpäin.

Ajankohtaista

Rantalainen laajensi Pohjois-Suomeen ostamalla oululaisen Tilitoimisto Karppisen

Rantalainen-konserniin kuuluva Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut oululaisen Tilitoimisto A. Karppinen Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat Anne Karppinen-Salonpää ja Kari Salonpää perheineen. Myyjistä tulee samalla Rantalaisen vähemmistöomistajia merkittävällä pääomasijoituksella yhtiöön. Tilitoimisto Karppinen on ollut 5,5 miljoonaan liikevaihdollaan ja noin 1 300 asiakkaallaan yksi Pohjois-Suomen suurimmista perheomisteisista tilitoimistoista. Yritys työllistää noin 75 henkeä, jotka siirtyvät Rantalaisen […]

28.8.2023

Kaupparekisterilaki muuttuu

Kaupparekisterilaki uudistuu 1.6.2023. Osa lakimuutoksista astuu voimaan heti, osittain lakia sovelletaan vasta vuosista 2025 ja 2026 alkaen. Tarkempaa tietoa asiasta PRH:n sivuilta.

25.5.2023

Toimipisteet suljettuna 15.11.2023

Kouluttaudumme keskiviikkona 15.11. koko henkilöstömme voimin, jonka johdosta kaikki toimipisteemme ovat suljettuna.

13.11.2023

Oletko sinä meidän uusi kirjanpitäjä?

Meillä on tarjolla työtä ammattitaitoiselle kirjanpidon osaajalle kasvavassa joukossamme. Asiakasvastuullisena tilitoimistokirjanpitäjänä työnkuvaasi kuuluvat mm. kirjanpidot, tilinpäätökset, veroasiat yms. kirjanpitoprosessiin liittyvät tehtävät. Käytettävissäsi on tiimin ja koko organisaation tuki. Mitä tarjoamme Monipuolisen ja vastuullisen työn, jossa voit kehittää osaamistasi ja haastaa itseäsi. Osaavan tiimin tuen ja mukavan työilmapiirin. Modernit työkalut ja työskentelytavat. Monipuoleiset henkilöstöedut. Vapauden valita […]

4.8.2023

Työmatkakustannusten korvaukset verotuksessa

Verohallinto on julkaissut päivitetyn ohjeen ”Työmatkakustannusten korvaukset verotuksessa”. Ohje sisältää useita päivityksiä työmatkakustannuksiin sekä niiden korvaamiseen liittyen ja se on luettavissa kokonaisuudessaan Verohallinnon sivuilta.

30.5.2023

Tulorekisteri-ilmoitusten korjaaminen

Verohallinto ohjeistaa työnantajia korjaamaan v. 2022 tulorekisteri-ilmoitusten virheet mahdollisimman pian. 15.3.2023 mennessä tehdyt korjaukset ehtivät työntekijöiden esitäytetyille veroilmoituksille. Lisätietoja ilmoitusten korjaamisesta Verohallinnon sivuilta.

20.2.2023

Vuonna 2023 voimaan tulevia lakimuutoksia

Suomen Yrittäjät on listannut sivuillaan vuoden 2023 alussa voimaan tulevia lakimuutoksia, jotka koskevat yrittäjiä ja yrityksiä. Muutokset liittyvät muun muassa yrittäjän eläkelakiin, ale-hintoihin sekä ilmoittajansuoja- eli whistleblowing-lakiin. Listaus löytyy kokonaisuudessaan Suomen Yrittäjien sivuilta.

28.12.2022

Määräaikaiset alv-muutokset

Sähkön ja kotimaan henkilökuljetusten arvonlisäveroa alennetaan väliaikaisesti. Sähkön myynnin arvonlisäverokanta alennetaan 24 prosentista 10 prosenttiin aikavälillä 1.12.2022 – 30.4.2023. Kotimaan henkilökuljetusten arvonlisävero puolestaan muuttuu nykyisestä 10 prosentista nollaverokannan alaiseksi ajalla 1.1. – 30.4.2023. Tarkempia tietoja sähkön myynnin ja henkilökuljetusten arvonlisäverosta Verohallinnon sivuilta.

30.11.2022

OmaVeroon uusia ominaisuuksia

OmaVero-palveluun on tuotu uusia toimintoja ja olemassa olevia on päivitetty. Lisätietoja uusista ominaisuuksista Verohallinnon sivuilta.

21.11.2022

Työkoneiden polttoainetuki

Hallitus esittää tukea työkoneissa käytettävälle polttoöljylle. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1.11.2022 ja tukikausi olisi 1.2. – 30.4.2022. Eduskunta on jo aiemmin hyväksynyt lain määräaikaisesta polttoainetuesta kuljetusyrityksille. Lisätietoa Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

6.10.2022

Löydät meidät myös Kemistä

Palvelemme nyt myös Kemissä osoitteessa Kauppakatu 17 B 27. Kemin seudulla asiakkaitamme palvelevat Miia, Anu H. ja Anu S. Tervetuloa asiakkaaksemme myös Kemiin!

2.8.2022

Vanhempainvapaauudistus voimaan 1.8.2022

Uudistuksen myötä vanhempainvapaapäivien määrä kasvaa ja niiden käytön joustavuus lisääntyy. Uudistuksen tavoitteena on lisätä miesten ja naisten tasa-arvoa työelämässä sekä huomioida nykyistä paremmin erilaiset perhemuodot. Lisätietoa uudistuksesta Taloushallintoliiton sivuilta.

28.7.2022